Plus og minus ledninger

Jeg har tilsluttet ny lampe m. Sat blå ledning i lampe til blå i loft og brun ledning til sort. L = Line, fast fase ledning , som regel . Og gør det overhoved nogen forskel på højtaleren om der s. Hvad er plus og hvad er minus?

Det er stikket jeg spørger til, der er ingen farvede ledninger på min lader. Følger: Følgere: RC-enheder: Emner: Svar: 51. Den firkantet er til plus og den runde er til minus.

Sådan er det på alle mine bat. Men hvad er brun og sort ? Det du siger er, at den med isolering rundt om er plus ? Hvordan finder jeg den på den anden ledning. Med isolering er plus , strømpen er minus.

Minus og plus forvirring! Da jeg var færdig ville jeg lige tjekke minus og plus polerne på forstærkeren for at være sikker . Ok, tak for opfriskningen (mente også at det var det jeg engang havde lært) – ville bare lige være sikker inden jeg booter dyret op! Den ene ledning er hvid og den anden er grå.

Nu skal den lampeledning der er tilsluttet lampen eller armaturet klargøres og afisoleres. Den ydre kappe på den fleksible ledning afisoleres i en længde af ca. Kobber lederne snoes sammen, således de ikke stritter som den brune leder på billedet. Lampeledningen er ofte en eller. Hvis du ser ind i kablet fra enden, vil de forskellige ledere ligge i en rundkreds, og måske med en kalv i midten (en plastik leder som kun er der for at fylde ud og gøre kablet rundt) Her skulle man så beslutte om lederen ved siden af den feks røde, med urets drejning er den første fase, og den næste er . Jeg ved at fase er den ledning som strømmen kommer ud i gennem stikkontakten og at nul ledningen virker som en retur ledning for den strøm der ikke når.

Jeg må have forvekslet noget i vekselstrøms teorien, men billedet viser jo frekvensen mellem plus og minus , hvilket jeg regner som fase og nul, men . Jeg aner ik rigtigt noget om hifi, så har lige brug for jeres hjælp! De fastholdes altså af metalgitteret som helhed og ikke af nogen bestemt atomkerne. Når en metal- ledning tilsluttes plus – og minus -polen på en strømkilde, vil de fritbevægelige negative elektroner tiltrækkes af plus -polen og frastødes af minus -polen. De vil derfor begynde at bevæge sig gennem ledningen fra minus.

For at øge overblikket i en elektrisk installation anvendes til diverse ledere, som fx fase, nul og beskyttelsesleder (jord), bestemte farver til ledernes isolation.

Farvevalget har imidlertid skiftet gennem tiderne. Nu må du tilgive mig, at jeg aldrig selv har fattet fidusen i vekselstrøm – hvorfor det er meget smartere end jævnstrøm. V stik med et udvalg af stik til DC.

Stik til montering ledninger med mere. Stik både i han og hun og i forskellige udformninger og størrelser. V ledningssamler med han eller hun stik. Til samling af ledninger , samlingen sker via skruer på stikket.

Der er skruer med tydelig markering af plus og minus. Ved køb af flere(min. sæt) finder vi nok en god pris 🙂 .