Hvilket moment skal alufælge spændes med

Kan man finde et skema et sted over hvor meget moment en Kadett E skal have de forskellige steder? Skrevet af: Mikkel Meier A – 30. Plejlstænger, hvor mange nm?

Står og skal til at montere nye stempler i min ny-opborede blok. Hvor mange kg spænder i hjul-boltene?

Hvad skal momentnøglen stå på – ArtCars. Som håndregel kan man gå ud fra at stålfælge spændes med cirka 1Nm og alufælge skal spændes med mellem 1og 1Nm. Det er dog kun en håndregel.

Tolerance Data men det synes jeg også er lige i underkanten. Servo-klimaanlæg-EL ruder- fjernbetjent centrallås-tågebaglygter-udtagelige . Geografisk sted: Jylland. Jeg har Audi Amed tommer alufælge hvilket moment skal de spændes med ?

Jeg plejer at spænde med 1Nm. Men hvilken momentnøgle skal man så købe? Desuden skal du sørge for at nøglen passer til det moment , du skal spænde. For størst mulig præcision skal du bruge momentnøglen øverste område af momentet.

En hjulbolt skal typisk spændes omkring 1Nm (det kan du få at vide af din bilforhandler). Det kommer an på hvilken bil vi taler om. En Citroen AX skal eksempelvis spændes med Nm, en Ford . SKAL man bruge en momentnøgle! Ellers har jeg altid kørt på stålfælge. Jeg har læst at man til netop alufælge , altid skal spænde med en moment nøgle.

Jeg ejer ikke sådanne en, men har da set de kan købes til få penge. Jeg har spurgt mig lidt frem, og nogle siger det er lige meget (en mekaniker) og . Hej er der ikke nogen der kan fortælle mig hvordan jeg finder ud af hvilket moment jeg skal spænde boltene når jeg her i næste weekend skal skifte til vint. Giver konsekvent alle stål og alu fælge til personbiler 130nm – det skader ikke og de falder ikke af (har ihvertfald ikke oplevet det endnu).

Glædelig jul alle sammen. Man var så heldig, at få en momentnøgle (af de gode), sådan at jeg selv kan skifte til sommerhjul.

Kan ikke finde noget i den store bog. Peugeot 3kan nogen fortælle mig hvad moment jeg skal spænde mine alufælge. Forfatter, RE: Alufælge momenttilspænding. Holt Brugere Brugers avatar. Bopæl: Hejnsvig Tilmeldt: 28.

Hej har en Peugeot 2med alufælge. Moment – husk at spænde efter når du har kørt et par hundrede km smilie. Hvilket moment skal de spændes med ? Jeg skal skifte til vinterdæk, og véd ikke, hvilket momenttal, der skal bruges. Vis emne – Tilspænding af fælge – En uofficiel Kia klub.

Påtænker selv at forsøge at skifte til. Jeg havde ikke dæktrykskontrol i vinterdækkene hvilket resulterede i at TPMS lampen har lyst lystigt op hele vinteren. Jeg var lidt spændt på om . Nej, du kan ikke bruge de samme bolte fra dine vinterstålfælge og sætte på de flotte alufælge med det brede sommerdæk.

Når de er monteret med det korrekte moment , skal du køre en god tur, og så efterspænde. Mange dæk er udformet efter, hvilken vej de drejer rundt på vognen. Hvis man selv skifter sine hjul, skal man vide, hvad man gør, for selv små fejl kan få alvorlige konsekvenser.

Især alufælge reagerer på varmen, og derfor kan boltene løsne sig. Ved daglig gentagne løft af hjul over kg, skal der etableres arbejdsmiljømæssige foranstaltninger. Kontroller at gevindet passer og bolten har den rette længde, samt at gevindet i navet er rent, så bolten kan spændes til fuldt anlæg. Spænd hjulet ind over kryds med lavt moment eks. I din instruktionsbog på bilen kan du læse hvad Nm(newtonmeter) skal være på for din model, hvilket vil sige hvor hårdt boltene skal spændes.

Det skal du bruge en moment nøgle til, så her må du på lånemarkedet, hvis du ikke investerer i en selv.